Οροι και προυποθεσεις

Όροι Χρήσης Συναλλαγών και Υπηρεσιών της εταιρείας ΛΥΧΝΟΣΤΑΤΗΣ & του ηλεκτρονικού καταστήματος www.lichnostatis.gr


Τροποποίηση των όρων του παρόντος
Η εταιρεία ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε. με διακριτικό τίτλο “ΛΥΧΝΟΣΤΑΤΗΣ” (εφεξής «Εταιρεία») διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί ή να ανανεώνει τους όρους και τις προϋποθέσεις συναλλαγών με βάση την ισχύουσα νομοθεσία ή τις τρέχουσες τεχνολογικές και εμπορικές εξελίξεις της αγοράς.
Τήρηση αρχείου
Σας ενημερώνουμε ότι βάσει του Ν.2472/97 τηρούμε τα εμπορικά προσωπικά σας στοιχεία στο αρχείο μας και έχετε πρόσβαση σε αυτά σύμφωνα με το Νόμο.

Προστασία προσωπικών στοιχείων
Τα προσωπικά στοιχεία που καταχωρείτε στην εγγραφή σας ως μέλος χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνον από την Εταιρεία για την εκτέλεση των παραγγελιών σας. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν πρόσβαση σε αυτά πρόσωπα που δεν διατηρούν σχέση συνεργασίας με την Εταιρεία μας.
Επιπλέον η σύνδεσή σας με το ηλεκτρονικό μας κατάστημα γίνεται με ασφαλή σύνδεση μέσω κρυπτογράφησης (128 bit) που μας παρέχει η Verisign. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα στοιχεία σας (προσωπικά καθώς και των πιστωτικών σας καρτών) προστατεύονται και στη διαδρομή τους μέχρι την Εταιρεία μας.

Ακύρωση Παραγγελίας
Για οποιαδήποτε ακύρωση (ολική ή μερική) παραγγελίας, θα πρέπει να στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail) στο info@lichnostatis.gr ή στη φόρμα στην ενότητα επικοινωνία ή να καλέσετε στο 210-6729230 αναφέροντας πάντοτε τον αριθμό της παραγγελίας. Η δυνατότητα αυτή προσφέρεται μέχρι τη στιγμή, που θα ενημερωθείτε για την αποστολή της παραγγελίας σας. Μετά το χρονικό αυτό σημείο δεν είναι δυνατή η ακύρωση και υποχρεούστε να προβείτε στην διαδικασία επιστροφής προϊόντων που αναφέρεται παρακάτω.

Επιστροφή Προϊόντων
Για να επιστρέψετε ένα προϊόν θα πρέπει να το προσκομίσετε στα γραφεία της Εταιρείας μας.
Η διεύθυνση αναφέρεται παρακάτω και οι επιστροφές γίνονται δεκτές από Δευτέρα έως Σάββατο 09:00-14:30, εκτός Πέμπτης.

Το διάστημα επιστροφών βάση νόμου είναι 14 ημέρες.
Αν λόγω απόστασης δεν μπορείτε να προσέλθετε στο κατάστημα μας, τότε θα πρέπει να συμπληρώσετε την φόρμα επικοινωνίας στο δικτυακό μας τόπο (web site), αναφέροντας τον αριθμό της παραγγελίας που πραγματοποιήσατε και στη συνέχεια αρμόδιο στέλεχος μας θα επικοινωνήσει μαζί σας για να ξεκινήσει η διαδικασία επιστροφής του προϊόντος. Το προϊόν θα πρέπει να συνοδεύεται οπωσδήποτε από το παραστατικό αγοράς, ενώ στο μήνυμα που θα υποβάλλετε στη φόρμα θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται τα πλήρη στοιχεία σας και η διευκρίνιση για το πως επιθυμείτε να επιλύσουμε την οικονομική εκκρεμότητα (πίστωση ή αντικατάσταση με άλλο προϊόν). Το δέμα αποστέλλεται μέσω μεταφορικής ή courier με παράδοση στην έδρα της Εταιρείας. Τα έξοδα επιστροφής επιβαρύνουν τον πελάτη. Κατά την αποστολή του προϊόντος, θα πρέπει έχετε αναγράψει σε εμφανές σημείο στο δέμα τον αριθμό της παραγγελίας σας.

Διεύθυνση αποστολής:
ΛΥΧΝΟΣΤΑΤΗΣ
ΑΛ. ΜΑΣΤΟΡΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.
ΛΕΩΦ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ 154
Τ.Κ.: 115 25
ΑΘΗΝΑ
 
Οροι επιστροφών για αλλαγή προϊόντος
Η επιστροφή ή αλλαγή προϊόντος μπορεί να πραγματοποιηθεί εντός δεκατεσσάρων (14) ημερών από την ημερομηνία αγοράς και θα πρέπει να συνοδεύεται πάντοτε από τον αριθμό της παραγγελίας που πραγματοποιήσατε, συμπληρώνοντας τον στο μήνυμα που θα μας αποστείλετε μέσα από τη φόρμα στην ενότητα «Επικοινωνία» του www.lichnostatis.gr αλλά και στο δέμα επιστροφής. Χωρίς αυτόν τον αριθμό δεν θα παραλαμβάνεται κανένα προϊόν.
Επιστροφές-αλλαγές γίνονται δεκτές στην έδρα της Εταιρείας μας από Δευτέρα έως Σάββατο και μεταξύ 09:00 – 14:30 (εκτός Πέμπτης) για αποστολή μέσω μεταφορικής εταιρείας ή courier, όπως και με δική σας προσκόμιση του προϊόντος στο κατάστημα μας (Έδρα της Εταιρείας).
Το κατάστημα μας προχωρά στην άμεση αλλαγή του προϊόντος σε περίπτωση που είναι ελαττωματικό με άλλο του ιδίου κωδικού εφόσον διατίθεται. Στην περίπτωση που δε διατίθεται ή το προϊόν δεν είναι ελαττωματικό αλλά επιθυμείτε αλλαγή με κάποιο άλλο της αρεσκείας σας, αυτό είναι εφικτό, σε καμία όμως περίπτωση δεν πραγματοποιείται επιστροφή χρημάτων. Σε περίπτωση που γίνει επιλογή ακριβότερου προϊόντος, ο συμψηφισμός της αξίας που θα προκύπτει θα καταβάλλεται σε τραπεζικό λογαριασμό, πριν την παραλαβή της παραγγελίας από εσάς.
Το προϊόν που επιστρέφεται θα πρέπει να συνοδεύεται υποχρεωτικά από την απόδειξη ή το τιμολόγιο αγοράς σε αντίγραφα ή πρωτότυπα.
Τα έξοδα αποστολής θα πρέπει να είναι πληρωμένα και η παράδοση να γίνεται στην διεύθυνση της έδρας της Εταιρείας, όπως αυτή αναγράφεται ανωτέρω. Επιστροφές μη ελαττωματικών προϊόντων με χρέωση μεταφορικών στην Εταιρεία και χωρίς αριθμό παραγγελίας (αφορά στα ελαττωματικά και στα μη ελαττωματικά προϊόντα), δεν θα γίνονται δεκτές.
Η Εταιρεία σε περίπτωση επιστροφής ενός προϊόντος, το οποίο δεν είναι στην αρχική του κατάσταση, διατηρεί το δικαίωμα έκδοσης πιστωτικού χαμηλότερης αξίας. Η υποτίμηση του προϊόντος θα είναι ανάλογη με τη κατάσταση του προϊόντος που επιστρέφεται.
Επιστροφές δε γίνονται στα προϊόντα που καθίστανται ελαττωματικά κατά τη μεταφορά, καθώς η εγγύηση ή η ασφαλιστική κάλυψη ζημίας κατά τη μεταφορά είναι ευθύνη του πελάτη.
 Χρόνος Αποστολής παραγγελιών
Το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την εκτέλεση της παραγγελίας σας είναι 5-7 εργάσιμες ημέρες εφόσον τα προϊόντα που παραγγείλατε είναι άμεσα διαθέσιμα. Ο χρόνος παράδοσης μία παραγγελίας διαφέρει ανάλογα με τον τρόπο αποστολής/ παραλαβής που έχετε επιλέξει καθώς και τον προορισμό.


Ασφάλεια συναλλαγών
Όλες οι πληρωμές που πραγματοποιούνται με χρήση κάρτας διεκπεραιώνονται μέσω της πλατφόρμας ηλεκτρονικών πληρωμών "Alpha  e-Commerce" της Alpha Bank και χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση TLS 1.1 με πρωτόκολλο κρυπτογράφησης 128-bit (Secure Sockets Layer - SSL). Η κρυπτογράφηση είναι ένας τρόπος κωδικοποίησης της πληροφορίας μέχρι αυτή να φτάσει στον ορισμένο αποδέκτη της, ο οποίος θα μπορέσει να την αποκωδικοποιήσει με χρήση του κατάλληλου κλειδιού.
 

Περιορισμός Ευθύνης
To www.lichnostatis.gr δηλώνει ρητά και ο χρήστης αποδέχεται ότι όλο το υλικό που περιλαμβάνεται στο «περιεχόμενο» προορίζεται αποκλειστικά για ενημέρωση, διερεύνηση, πληροφόρηση και ψυχαγωγία του, απαγορευμένης ρητά οποιασδήποτε εμπορικής εκμετάλλευσης του.
Το www.lichnostatis.gr δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε ζημιά άμεση ή έμμεση, θετική ή αποθετική, αρνητικό διαφέρον, διαφυγόντα κέρδη, χρηματική ικανοποίηση για ηθική βλάβη ή ψυχική οδύνη ή για οποιεσδήποτε άλλες ζημιές τυχόν προκύψουν με οποιονδήποτε τρόπο, από λάθη, αδυναμίες, παραλείψεις ή απώλεια δεδομένων κατά τη μετάδοση ή τη χρήση της παρούσας ιστοσελίδας. Ουδεμία ευθύνη υπάρχει ακόμα και στην περίπτωση που συντρέχει υπαιτιότητα η οποία απορρέει από τη μη ορθή χρήση ή λανθασμένη λειτουργία και διαβίβαση των πληροφοριών που διατίθενται ή σχετίζεται με τα προαναφερθέντα.
Το www.lichnostatis.gr δεν ευθύνεται έναντι των πελατών / χρηστών για ζημιές που τυχόν προκύψουν από την εκτέλεση ή μη της παραγγελίας τους, επίσης επιφυλάσσεται ως προς το χρόνο παράδοσης των εμπορευμάτων στις περιπτώσεις ανωτέρας βίας. Το ηλεκτρονικό κατάστημα www.lichnostatis.gr ουδεμία εγγύηση μπορεί να παρέχει για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων, αλλά εγγυάται την έγκαιρη ενημέρωση των τελικών καταναλωτών περί της μη διαθεσιμότητας τους.
H Εταιρεία δεν ευθύνεται για τυχόν λάθη σε τιμές, χαρακτηριστικά ή φωτογραφίες και διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής τιμών χωρίς προειδοποίηση. Η μεταφορά των εμπορευμάτων γίνεται με την ευθύνη του πελάτη.

Οποιαδήποτε διαφορά, αντίρρηση ή απαίτηση που πηγάζει ή σχετίζεται από την παρούσα σύμβαση διέπεται από τις διατάξεις της Ελληνικής Νομοθεσίας. Για κάθε τυχόν διαφορά, συμφωνείται ότι αρμόδια θα είναι αποκλειστικά τα δικαστήρια Αθηνών.


Τρόποι Παραλαβής Παραγγελίας

 • ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ:
  ΛΕΩΦ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ 154
  Τ.Κ.: 115 25
  ΑΘΗΝΑ
   
 • ΜΕ COURIER
  Με εταιρεία courier της επιλογής σας με χρέωση πελάτη.
   
 • ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΕ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
  Για δικό σας συμφέρον προτείνουμε για βαριά και ογκώδη αντικείμενα να εκμεταλλευτείτε την επιλογή των μεταφορικών εταιριών. Η Εταιρεία μας σας παρέχει την δυνατότητα αποστολής εμπορευμάτων στα πρακτορεία μεταφορικών εταιριών. Ο χρόνος και ο χώρος παράδοσης της παραγγελίας σας εξαρτάται από το εκάστοτε πρακτορείο και ποικίλλει από 1-4 εργάσιμες ημέρες. Ως επί το πλείστων η παραλαβή γίνεται από τις τοπικές αποθήκες της μεταφορικής εταιρείας.
  Στην περίπτωση αυτή δεν γίνεται δεκτή η εξόφληση με αντικαταβολή παρά μόνο με όλους τους άλλους τρόπους που διαθέτει η Εταιρεία μας.
  Εάν επιλέξετε πρακτορείο μεταφορών τότε τα μεταφορικά είναι €7,50 για Αττική και €10,00 για επαρχία.

 

Τρόποι πληρωμής
Σύμφωνα με τον νόμο 3842 (ΦΕΚ 58Α / 23.04.2010), σας ενημερώνουμε ότι για αγορές άνω των 1.500 ευρώ δεν υπάρχει δυνατότητα εξόφλησης τοις μετρητοίς είτε στο κατάστημα μας, είτε με αντικαταβολή. Η εξόφληση θα πρέπει να γίνεται είτε με πιστωτική/χρεωστική/προπληρωμένη κάρτα, είτε με τραπεζική κατάθεση, είτε με προσωπική τραπεζική επιταγή ημέρας. Σε περίπτωση εξόφλησης με προσωπική τραπεζική ημέρας η αποστολή/παραλαβή της παραγγελίας θα γίνεται αφού εισπραχθεί το ποσό της επιταγής.
Οι διαθέσιμοι τρόποι εξόφλησης είναι οι εξής:

 • ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
  Εάν επιλέξετε να παραλάβετε την παραγγελία σας από κατάστημα η πληρωμή μπορεί να γίνει με τους εξής τρόπους:
  Εξόφληση τοις μετρητοίς στο κατάστημα.
  Εξόφληση με χρεωστική/ προπληρωμένη/ πιστωτική κάρτα σε μια χρέωση.
  Εξόφληση με χρεωστική/ προπληρωμένη/ πιστωτική κάρτα με δόσεις.
  Εξόφληση με τραπεζική επιταγή.
   
 • ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ
  Στην περίπτωση επιλογής εξόφλησης με αντικαταβολή ο πελάτης επιβαρύνεται με το πόσο των €3,00 το οποίο αντιστοιχεί στα έξοδα αντικαταβολής.
  Η υπηρεσία αντικαταβολής είναι διαθέσιμη μόνο εντός Ελλάδος.
   
 • ΜΕΣΩ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ, ΧΡΕΩΣΤΙΚΗΣ ή ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΚΑΡΤΑΣ – ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ
  Visa, MasterCard, Maestro, American Express, Diners  Συμπληρώστε τον αριθμό, την ημερομηνία λήξης τον τύπο (Visa, Mastercard, Maestro, American Express, Diners), το τριψήφιο CVC, την ημερομηνία λήξης και το ονοματεπώνυμο κατόχου της πιστωτικής, χρεωστικής ή προπληρωμένης σας κάρτας προκειμένου να κάνετε την αγορά σας. Για την ασφάλεια των συναλλαγών σας η Εταιρεία συνεργάζεται με την διεθνή Εταιρεία προστασίας συναλλαγών μέσω διαδικτύου Verisign η οποία διασφαλίζει ένα απόλυτα ασφαλές περιβάλλον για τις ηλεκτρονικές σας συναλλαγές.
  Δόσεις γίνονται μόνο με την χρήση πιστωτικής, χρεωστικής ή προπληρωμένης κάρτας και ισχύουν για αγορές αξίας από €150,00 (εκατόν πενήντα ευρώ) και άνω.
  Πατήστε το εικονίδιο για να ελέγξετε εάν η πιστωτική σας κάρτα συγκαταλέγεται στον πίνακα των πιστωτικών καρτών των Τραπεζών που είναι συμβατές με το πρόγραμμα δόσεων της Εταιρείας μας.
  Η έκδοση αποδείξεων / τιμολόγιων που θα εξοφλούνται με τραπεζική κάρτα θα γίνεται απαραίτητα στα στοιχεία κατόχου της κάρτας. Σε αντίθετη περίπτωση η ολοκλήρωση / αποστολή της παραγγελίας δεν θα είναι δυνατή.
   
 • ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
  Επιλέξετε την εξόφληση της παραγγελίας σας με απ' ευθείας τραπεζική κατάθεση σε έναν από τους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς της Εταιρείας:
  ALPHA BANK
  Αρ. Λογαριασμού: 1640 0232 000 2036
  IBAN: GR 850 140 1640 1640 0232 000 2036

  ΕΘΝΙΚΗ
  Αρ. Λογαριασμού: 182 440 144 13
  IBAN: GR 270 1101 82 00000 182 440 144 13

  EUROBANK
  Αρ. Λογαριασμού: 0026 0091 7702 000 95 442
  IBAN: GR 28 026 0091 0000 7702 000 95 442

  Εμφανιζόμενο όνομα λογαριασμού: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.
  Στην περίπτωση αυτή η παραγγελία σας θα εκτελεστεί αφού λάβουμε γνώση για την κατάθεση των χρημάτων. Για την γρηγορότερη προώθηση της παραγγελίας σας, θα πρέπει να μας στείλετε αντίγραφο της τραπεζικής εντολής με μήνυμα στο info@lichnostatis.gr προσθέτοντας το ονοματεπώνυμό σας, τηλέφωνο επικοινωνίας καθώς και στοιχεία μεταφορικής εταιρείας (όνομα, διεύθυνση, τηλέφωνο) αν επιθυμείτε να γίνει η αποστολή με κάποια συγκεκριμένη.

 

Όροι Τεχνικού Τμήματος Επισκευών και Συντηρήσεων

 • Το προς επισκευή και συντήρηση είδος παραδίδεται στην έδρα της Εταιρείας Λεωφ. Κηφισιάς 154, 11525 Αθήνα, με τα μεταφορικά έξοδα πληρωμένα ή παραλαμβάνεται δωρεάν από αρμόδιο στέλεχος της Εταιρείας μας κατόπιν συνεννόησης χωρίς εγγύηση ή ασφαλιστική κάλυψη ζημίας από πλευρά της Εταιρείας κατά τη μεταφορά του. Σε διαφορετική περίπτωση η Εταιρεία δεν υποχρεούται να παραλάβει το είδος προς επισκευή, ούτε να ενημερώσει σχετικά τον αποστολέα.
 • Η Εταιρεία δε φέρει καμία ευθύνη όσον αφορά τη μεταφορά των ειδών προς επισκευή. Η ασφαλής συσκευασία των ειδών είναι ευθύνη του πελάτη.
 • Το τμήμα Επισκευών και Συντηρήσεων θα προβεί στην επισκευή/συντήρηση του είδους, χωρίς καμία ενημέρωση, εάν το κόστος επισκευής δεν υπερβαίνει τα €50,00. Στην περίπτωση, που το κόστος επισκευής υπερβαίνει τα €50,00, απαιτείται η έγγραφη αποδοχή επισκευής, υπογεγραμμένη από τον ενδιαφερόμενο με φυσική του παρουσία στο κατάστημα ή με αποστολή της μέσω μηνύματος στο info@lichnostatis.gr
 • Εάν ο πελάτης δεν επιθυμεί την επισκευή του είδους, αυτό θα επιστρέφεται στην κατάσταση που παραλήφθηκε από την Εταιρεία χωρίς καμία επιβάρυνση ελέγχου, αλλά τα έξοδα επιστροφής θα επιβαρύνουν τον πελάτη εκτός αν προσέλθει ο ίδιος στο κατάστημα μας για την παραλαβή.
 • Τα επισκευασμένα είδη εξοφλούνται με τραπεζική κατάθεση πριν την αποστολή τους ή μετρητοίς κατά την παραλαβή τους από το κατάστημα της Εταιρείας.

 

Τροποποίηση των όρων του παρόντος: Η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί ή να ανανεώνει τους όρους και τις προϋποθέσεις συναλλαγών, επισκευών και άλλων υπηρεσιών που διατίθενται βάσει της εκάστοτε νομοθεσίας όπως αυτή τροποποιείται και ισχύει και να τροποποιεί ή να τερματίζει ή να ανακαλεί τις τρέχουσες προσφορές με βάσει τις τρέχουσες τεχνολογικές και εμπορικές εξελίξεις της αγοράς. H Εταιρεία αναλαμβάνει δε την υποχρέωση να ενημερώνει το παρόν κείμενο για οποιαδήποτε αλλαγή ή προσθήκη στους όρους.